VOS
NGS

NaSto-webdesign

 (copyrights) 2011

Tel. 0511-544235 / 06-2284 7205 - Kootstertille
K.v.K. - 01137261

UCI
noc+nsf

TAPEN / BANDAGEREN

Tapen / bandageren is een hulpmiddel om belasting en belastbaarheid, onder diverse voorwaarden en omstandigheden, aan elkaar aan te passen. De kracht van het tapen / bandageren zit vooral in het feit, dat de functies zoveel mogelijk gehandhaafd blijven zonder dat overbelasting plaatsvindt. Men kan blijven bewegen ondanks het feit dat men een tape / bandage draagt.


Hoe werkt het dan ?
Als een zwakke schakel in het bewegingsapparaat een belemmering vormt voor het uitoefenen van de dagelijkse bewegingen, dan kan het lokaal verstrekt worden door middel van een tape / bandage.
Tape kleeft aan de huid en fixeert deze. Door ervoor te zorgen dat de beweging door de tape/bandage beperkt wordt, maar men wel kan blijven bewegen heeft dit tot gevolg dan het herstel vordert.

 

Kinesio Tapen.

Nu kunt u bij de langemassage ook terecht voor deze oosterse tape-techniek.

 

Kinesio Taping is een techniek waarbij de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam worden gestimuleerd. Deze tape heeft dezelfde eigenschappen (rekbaarheid) als de huid en activeert het zenuwstelsel en het algemene circulatiesysteem. Hierdoor herstellen de betreffende spieren en pezen weer snel.

 

Kinesio Tape geeft steun aan spieren en gewrichten, verwijdert oedeem, zorgt voor lymfeklierdrainage, zorgt voor pijndemping en corrigeert gewrichten en weefsel. Voordeel van de Kinesio Taping methode is dat de tape dagen kan blijven zitten. Hierdoor vindt er continue herstel plaats dit in tegenstelling tot de reguliere behandeling. Vaak kan na het aanbrengen van de Kinesio Tape beperkt gesport worden.

De Tapemethode is heel effectief bij overbelasting, bijvoorbeeld bij achillespeesklachten, schouderklachten, rugklachten en bij een tennisarm. Verstuikingen en kneuzingen genezen aanzienlijk sneller met Kinesio Tape.

tapen-praktijk